Watervallen

Gitgit waterfall (air terjun Gitgit)
Meerdere grote watervallen op diverse plekken op de route naar Bedegul, ongeveer 9 km van Singaraja. Door het van 60 meter hoogte vallende water staat er een sterke koude wind. Het kronkelige pad dat naar de waterval leidt heeft –naast de toeristische winkeltjes- aan weerszijden koffie en kruidnagelplantages. Reistijd vanaf Singasari-Kokokan: ± 30 min.

Singsing (air terjun Sinsing)
Van deze waterval blijft in het zomerseizoen slechts een dun straaltje over, maar er komt nauwelijks iemand. Door de kleine dam kan je er zwemmen. De waterval is van onderaf en van bovenaf te benaderen. Bereikbaar met brommer ± 3 kilometer vanaf Singasari-Kokokan in het dorp Temukus.

Munduk waterfalls
Het waterrijke gebied rond Munduk (zie ook “wandelingen”) kent verscheidene watervallen. Minder toeristisch dan Gitgit, maar vergt een flinke wandeling door onder meer kruidnagel- koffie- en cacaoplantages. Eén van de watervallen is weliswaar vanaf de weg makkelijk te bereiken.

Sekumpul
In de buurt van het dorp Sawan (bekend als gong en gamelan productieplaats) ten oosten van Singaraja ligt een prachtig en nog haast onontdekt natuurgebied met vele watervallen. Het is en flinke wandeling naar beneden, maar zeer zeker de moeite waard, een aanrader on naartoe te gaan.


BaliFEB 2007 580