Steden

Singaraja

Voormalige hoofdstad en haven van Bali. Hier zijn nog veel historische huizen te vinden en er is een bijzondere bibliotheek met oud Balinese lontar manuscripten (Gedung Kartya). Vlak naast de bibliotheek zit eveneens een authentieke weverij waar op kleine schaal ikat stoffen worden geproduceerd. Door de haven van Singaraja heeft het noorden altijd de meeste invloeden van buitenaf gehad (Javanen, Chinezen, Arabieren). Bewijs hiervan is de Chinese tempel vlakbij de haven en de moskeen langs de hoofdweg Singaraja - Seririt.
De markt van Singaraja is zeker een bezoek waard, hectisch, chaotisch en kleurrijk. Singaraja is een goed voorbeeld van een puur Indonesische stad zonder toeristische invloeden

De belangrijkste tempel van Singaraja en tevens de grootste tempel van Noord-Bali is Pura Jagat Natha. Helaas is de tempel meestal gesloten voor bezoekers.

Seririt
Stad ten westen van Lovina. Seririt is kleiner en minder van betekenis in vergelijking met Singaraja. Op deze route liggen de druivenplantages. Ook deze stad is een voorbeeld van een niet-toeristische Indonesische stad.


markt-1 klein